Monday, 03 February 2020 09:14

30 dagen 30 minuten in 't groen: Trage Wegen doet mee. Jij ook?

Voor het vijfde jaar op rij slaan BOS+ en CM de handen in elkaar om zo veel mogelijk mensen te laten bewegen in het groen, omdat het goed is voor je gezondheid. Heb je al gemerkt dat je stress afneemt na een stevige boswandeling? Of dat bewegen in het groen je slaapkwaliteit bevordert? En niet alleen je humeur, maar ook je lichaam geniet van buiten bewegen. Je krijgt minder fijn stof binnen en je houdt je inspanning langer vol in een groene omgeving. Ervaar het zelf en doe mee aan de uitdaging van 30-30 vanaf 7 maart.

En dat is niet alles: 30-30 zorgt ook voor meer groen. Voor elke actieve deelnemer planten Bos+ en de CM een boompje in het 30-30-bos. Zo maken ze beleidsmakers duidelijk hoe belangrijk bereikbaar groen is. De voorbije jaren werden er meer dan 15.000 bomen geplant in Stekene, Lokeren en Machelen dankzij deze actie.

Team Trage Wegen doet mee. Jij ook?

30-30-tragewegen-klHet team van Trage Wegen houdt van bewegen en buitenlucht. Vastberaden gaan we met onze ploeg van 12 medewerkers 30 dagen lang 30 minuten bewegen in het groen. In parken en bossen, natuurlijk. Maar even goed in het groen daartussen, onderweg, langs onverharde wandel- en fietspaden waar 't goed toeven is voor planten, dieren en mensen. Trage wegen dragen bij aan een natuurrijk landschap.Zelfs tot diep in de stads- of dorpskern. Het jaar rond fietst en wandelt het team naar kantoor. Voor 30-30 steken we een tandje bij en gaan we de groenste verbindingen verkennen. En middagpauzes in het park uiteraard!

Daag jezelf uit om 30 dagen lang 30 minuten per dag te bewegen in het groen. Lopen, wandelen of fietsen, maar bijvoorbeeld ook dansen, yoga of krachttraining: allemaal dik ok.

Dit doen Bos+ en CM voor jou:

• je krijgt een online account met persoonlijk dagboek
• je krijgt regelmatig inspiratie en tips, leuke weetjes en gezondheidsinfo
• je krijgt inspiratie met beweegactiviteiten
• je kan deelnemen aan een onderzoek naar de effecten 30-30 op je gezondheid
• aan het einde van de campagne plant ze een echt bos! Hoe groot? Dat hangt van jouw doorzettingsvermogen af

Nieuw in 2020

De vijfde editie van 30-30 wordt gevierd met een vernieuwde website. Je dagboek bijhouden wordt zo nog makkelijker. Voor 't eerst kan je ook deelnemen in groep. Omdat samen bewegen nog leuker is, kan iedereen zich bij het registreren lid maken van een groep, of zelf een groep starten. Met je groep kan je medailles verzamelen en groepsresultaten bijhouden. Maak alvast vrienden, familie en collega's warm en ga voor een gouden medaille.

30-30 doet aan wetenschappelijk onderzoek

In 2019 engageerden zich 6.800 Vlamingen om gedurende 30 dagen 30 minuten te bewegen in de natuur. 562 deelnemers vulden onze enquête in net voor en net na 30-30. Wat blijkt? Bewegen in het groen heeft wel degelijk een grote impact op onze mentale en fysieke gezondheid. Zo geven de deelnemers aan dat hun mentale gezondheid tijdens die dertig dagen met bijna 6 procent verbetert. De slaapkwaliteit gaat er met ruim 15 procent op vooruit! De stress verminderde dan weer met meer dan 4 procent terwijl ook de concentratie toenam met bijna 15 procent. Nog beter is dat de positieve effecten aanhouden. Een maand na 30-30 is het stressniveau nauwelijks verhoogd en blijft de mentale gezondheid ruwweg op hetzelfde peil.

Waar wacht je op?

Ga de uitdaging aan en beweeg vanaf 7 maart 30 dagen lang 30 minuten in het groen! Alle info over dit initiatief van BOS+ en CM vind je op >> www.30-30.be.

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.