Monday, 03 February 2020 09:14

Collectief goed: een kleine nabeschouwing over de actualiteit in Aarschot

Trage wegen waren vorige week opmerkelijk aanwezig in de actualiteit: dwangsommen, een dading, een bedrag met vele nullen... Een tragewegenverhaal dat tot de verbeelding van velen sprak. Maar voor Trage Wegen gaat het hierover: trage wegen zijn een collectief goed dat we moeten koesteren. Met een netwerk van naar schatting 40.000 km aan autovrije paden - waarvan een heel deel niet meer toegankelijk - heeft Vlaanderen het antwoord in handen op heel wat maatschappelijke uitdagingen. Dat is dan ook onze boodschap:

collectiegoed1alle lokale besturen hebben de prachtige taak om dat patrimonium van trage wegen te onderhouden en te versterken. Ze moeten ervoor zorgen dat iedereen ze kan gebruiken. Door het netwerk van vandaag en van morgen in kaart te brengen. Door de hand aan de schop te slaan. En niet door eindeloze procedureslagen te voeren. 

Onze coördinator Steven Clays legde het allemaal nog eens piekfijn uit in Vandaag op Radio 1. Je kan zijn tussenkomst herbeluisteren via > de website van de VRT.

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.