Monday, 03 February 2020 09:14

Buurten op den buiten: centen van Koning Boudewijnstichting en VLM voor jouw buurt?

Heeft jouw werkgroep of je gemeente een tragewegenproject in de schuif liggen om een landelijke buurt te verbeteren? Bekijk dan zeker eens de oproep Buurten op den Buiten van de Koning Boudewijnstichting en de Vlaamse Landmaatschappij. Het doel van deze projectoproep: mensen ondersteunen die een concreet project willen realiseren voor hun buurt of dorp met landelijk karakter. Het gaat om projecten die de kwaliteit van het leven in een dorp of buurt verbeteren en de contacten bevorderen tussen een ruime en diverse groep van bewoners.

Voor wie?

• Buurtbewoners die zich verenigd hebben in een formele vereniging of een informele groep (feitelijke verenigingen zoals een burengroep, buurtcomité, ...);

• Lokale organisaties (buurthuizen, sociaal-culturele verenigingen, natuurverenigingen, ...) die een activiteit ontwikkelen samen met bewoners en waarbij de activiteit niet beperkt blijft tot de leden van de vereniging;

• Lokale besturen, zorginstellingen, … die samen met buurtbewoners een dynamiek op gang willen brengen en samen concrete dingen realiseren. Hierbij is het cruciaal dat bewoners reeds bij aanvang van het project (i.e. bij de uitwerking van het idee) actief betrokken worden.

Meer info nodig?

Je kan tot 4 maart je dossier (met een maximumbedrag van 5000 euro) indienen. Kijk zeker >> op de website van de Koning Boudewijnstichting voor meer info over de oproep, de selectiecriteria en hoe je een kandidaatdossier kan indienen.

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.