Monday, 02 September 2019 09:35

Gezocht: hongerige wandelaars die houden van plukken en lekker eten

Op donderdag 19 september, midden in de Week van de Mobiliteit, gaat Trage Wegen op pluksafari in Gent. En wij zijn op zoek naar twee hongerige wandelaars die met ons op pad willen gaan.

Wacht eens even... Een pluksafari? Wat is dat voor iets?

pluksafari3De pluksafari is een tocht met een groepje van zo'n 15 mensen langs - hoe kan het anders - zoveel mogelijk trage wegen, dwars door Gent. De safari wordt begeleid door professioneel wildplukker Geert Heyneman. Aan 't eind van de wandeling duikt een kok in onze plukmanden en tovert van de pluksels een culinair wonder. We gaan op pad met een divers groepje mensen - uitbaters van B&B's, mensen uit de culinaire sector en recreanten - om hen te laten proeven van een andere manier van uit eten gaan. En achteraf keren we met de fiets terug naar 't station.

Maar waarom dan?

pluksafari1Wel, de statistieken leren ons dat heel wat mensen in hun vrije tijd vaak niet stilstaan bij hun mobiliteit. Tijdens de week nemen we vaak de trein of de fiets of carpoolen we om naar het werk of naar school te gaan. Maar in onze vrije tijd doen we dat veel minder. Vaak uit gewoonte, soms ook omdat je anders niet terug thuis geraakt. In opdracht van het Netwerk Duurzame Mobiliteit ontwikkelen Trage Wegen en TreinTramBus een aantal proefconcepten om aan te tonen dat dat anders kan. Dat op pad gaan op een duurzame manier zelfs vaak iets extra toevoegt aan je uitstap. En daarom dus dit experiment. Een wandeltocht naar je restaurant waarbij je zelf voor je ingrediënten zorgt.

Wat verwachten wij van twee wandelaars?

Dat ze enthousiast zijn, natuurlijk.

En praktisch:
1) dat ze donderdag 19 september beschikbaar zijn tussen 9u30 en 13u30 (+-)
2) dat ze met de trein of de bus naar Gent-Sint-Pieters komen (en zo ook weer naar huis gaan)
3) dat ze er niets mee in zitten om geïnterviewd te worden of in beeld te komen op het docu-filmpje dat we hierover maken.

Voel je je aangesproken (en krijg je al een hongerke van dit bericht)?

Stuur dan als de wiedeweerga een mailtje naar > This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. waarin je vertelt wie jij bent en waarom jij en je compagnon de route de geknipte tragewegenliefhebbers zijn om met ons op pad te gaan. Gogogo!

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.