Monday, 01 April 2019 11:47

Gangmakers en Koplopers PLAY festival >> 17 oktober 2019 in Mortsel

Je zag ze hier al meer dan eens passeren: de Gangmakers en Koplopers. Al sinds 2016 ontwikkelt Trage Wegen samen met Kind & Samenleving en andere partners een bijzondere participatiemethodiek voor kinderen. Met Gangmakers en Koplopers geven we jonge mensen tussen 9 en 12 jaar een eigen stem. Ze laten zien hoe zij zelf hun dorp of wijk ervaren, hoe en waar ze zich autonoom kunnen verplaatsen en hoe het netwerk van wegen en paden nog beter op hun noden kan afgestemd worden.

Met al die ervaring en inzichten op zak, komt de methodiek stilaan in een definitieve plooi te liggen. Uiteraard willen we het verhaal van Gangmakers en Koplopers graag delen met iedereen die het horen wel. En daarom organiseren we op donderdag 17 oktober 2019 het eendagsfestival Gangmakers en Koplopers PLAY in Mortsel. We lanceren er ook de methodiek als een dienst voor gemeenten die aan de slag willen gaan met kinderparticipatie rond autonome mobiliteit en trage wegen in hun buurt.

Ben je actief in de sectoren jeugd, mobiliteit en ruimtelijke ordening? Blokkeer dan alvast 17 oktober. Dit festival wil je niet missen.  Hou alvast >> www.gangmakersenkoplopers.be in de gaten.

GangmakersKoplopers FINAL-01

Dit project komt tot stand met steun van

vlaamseoverheid

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.