Monday, 10 July 2017 16:00

Wegspotters gaan officieel van start

Wegspotters zijn wandelliefhebbers die waken over de toegankelijkheid van trage wegen. Minstens een keer per seizoen controleren ze ‘hun’ trage wegen. Is de bewegwijzering oké? Versperren obstakels de weg? Ligt er zwerfvuil? Problemen melden ze rechtstreeks aan de gemeente via een centraal communicatiesysteem. De gemeente verhelpt het euvel en koppelt via datzelfde systeem terug naar de Wegspotters. Vanaf nu kan elke gemeente die over een tragewegenplan beschikt instappen in de module 'Wegspotters'. Ligt je gemeente in Oost-Vlaanderen dan voorziet de provincie zelfs een flinke ondersteuning

De officiële start -na twee jaar proefdraaien in 4 Oost-Vlaamse gemeenten- vond plaats in Merelbeke, tijdens de Provinciale Ontmoetingsdag. Een jaarlijkse traditie waarmee de provincie Oost-Vlaanderen alle Wegspotters wil bedanken voor hun inzet.

Wegspotters op stap

Verbeterde app, nieuwe website en facebookpagina

De conclusies uit de twee proefjaren werden ter harte genomen: er is stevig gesleuteld aan de app MobiMelder en het online meldingsplatform. Dat is nu nog gebruiksvriendelijker, zodat meldingen sneller doorkomen en beter kunnen worden opgevolgd. Er is nu ook één centrale website (www.wegspotters.be) voor alle Wegspotters.  Voortaan wordt alle informatie over het project voor Wegspotters én gemeenten hier gecentraliseerd. Aanvullend werd een Facebookpagina opgericht, waarop Wegspotters onderling ervaringen kunnen uitwisselen, zodat een hechte gemeenschap van Wegspotters ontstaat.

In het vooruitzicht: nieuwe gemeenten

In 2017 sluiten ook de gemeenten Buggenhout en Kaprijke aan bij Wegspotters.  Een opsteker voor het project en de Oost-Vlaamse trage wegen. Want Wegspotters verzekeren de toegankelijkheid van deze wegels, en dus ook hun toekomst. Is jouw gemeente ook geïnteresseerd in Wegspotters? Neem dan contact op met This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en we bekijken de mogelijkheden tot ondersteuning.

Wegspotters is een gezamenlijk initiatief van Trage Wegen en de drie Oost-Vlaamse Regionale Landschappen

Wegspotters banner

Wegspotters kwam tot stand dankzij de steun van de provincie Oost-Vlaanderen

OVL logo

Bewaren

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.