Thursday, 02 March 2017 09:36

Maarkedal kiest voor bijzondere zitbanken langs trage wegen

De gemeente Maarkedal - gelegen in het hart van de Vlaamse Ardennen - lanceerde vorig jaar Z+. Deze wedstrijd was een open uitnodiging voor vormgevers uit om een hedendaagse zitconstructie te ontwerpen voor een nieuwe wandelroute in het prachtige landschap van de Vlaamse Ardennen. De opdracht: creëer een unieke zitplaats die aan wandelaars en fietsers een extraatje biedt tijdens de stop onderweg.

51 vormgevers, zowel professionals als amateurs, dienden samen precies 10 ontwerpen in. Uit al deze inzendingen selecteerde de jury drie ontwerpen. Die zullen tegen het voorjaar van 2018 uitgevoerd worden door lokale ambachtslui.

zplus-donderijHet eerste winnende ontwerp is van de hand van Floris Vincke en Thijs Urban. Zij bedachten een mooi geïntegreerd bakstenen tapijt langs de trage weg aan de Donderij. De visie van de jonge architecten: "Eerder dan het toevoegen van een meubel in het landschap, kan het landschap hier zelf meubel worden. Het specifieke, herkenbare profiel van dit pad wordt gebruikt als mal. Dit levert een meubel op dat niet zomaar in een andere context geplaatst kan worden, maar verankerd ligt in het landschap."

zplus-molenAan de Sint-Vincentiuskapel komen er ergonomisch gevormde zitheuvels. Dit ontwerp van Kai Kinnaer wordt letterlijk deel van de omgeving.

Voor de Bossenaremolen won het ontwerp van Marthe Vanthuyne: zij bedacht een trap die overvloeit in een zitplaats. Het prachtige uitzicht op de omgeving en op de molen krijg je er gratis bij.

Meer info?

Alle info over de wedstrijd vind je op >>> www.zplus.be.

Contacteer de dienst Vrije Tijd van de gemeente Maarkedal: 055/334652 of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.