Thursday, 02 February 2017 11:17

Welkom op de Trefdag Trage Wegen in Kortrijk: zaterdag 25 maart

Uitwisseling, inspiratie en een verkwikkende voorjaarswandeling: dat zijn de ingrediënten van de Trefdag 2017. De werkgroep Trage Wegen van Natuur.koepel Zuid-West-Vlaanderen heet ons welkom in Groeningestad Kortrijk. Een niet te missen ontmoetingsmoment voor onze leden, lokale werkgroepen én voor alle fervente wandelaars en fietsers.

Op het programma:

9u30 - 10u00  Onthaal - Goed op weg met koffie of thee 
10u00 - 11u00

Algemene Vergadering Trage Wegen - Onze lidverenigingen beraadslagen over bestuurszaken. We sluiten de jaarrekening 2016 af, keuzen de begroting 2017 goed en lanceren ons meerjarenplan 2017-2021.

 

 

 

 

 

Film matinee - We vertonen de documentaire Rijksweg N1, die de befaamde televisiemaker Jef Cornelis in 1978 inblikte. Geen film over trage wegen, maar het relaas van een stuk van de rijksweg tussen Kontich en Walem. De weg verbindt Brussel met Antwerpen en was een zeer drukke baan tot de autosnelweg in de jaren 70 werd aangelegd. "Rijksweg N1 tussen de brug van Kontich en de brug van Walem is een weg die de weg kwijt is." horen we in het begin van deze film zeggen. Wat volgt is een audiovisueel onderzoek in zeven hoofdstukken naar wat er met zo'n belangrijke weg gebeurt wanneer die aan belang inboet. Wat met de villa's, bedrijven, showrooms, benzinepompen, bordelen en restaurants? Wat met de verbinding met het achterland? En wat met de mens? De vertoning wordt mogelijk gemaakt dankzij de audiovisuele collectie van het distributieplatform Argos (www.argosarts.org)

 

 11u00 -12u30 Gelijktijdige workshops - Maak je keuze en schuif bij 
 

Samen op weg - Verhalen uit het veld: uitwisselingsmoment voor lokale geëngageerden --- Heel wat mensen komen op voor trage wegen in hun buurt. Werkgroepen, buurtcomités, gebruikers en activisten behartigen het thema op de lokale agenda. In deze sessie wisselen geëngageerden uit heel Vlaanderen ervaringen uit. Welke activiteiten maken het verschil? Hoe prikkelen we lokale besturen best? Welke vormen van burgerinitiatief, medebeheer of interactief beleid zijn mogelijk? We bespreken uitdagingen, do's en don'ts, kleine en grote overwinningen. En we kijken vooruit en versterken ons netwerk van lokale kernen en werkgroepen.

 

 Handen uit de mouwen - zelf kaarten maken: praktische vorming voor liefhebbers cartografie ---

 

 

 

 

Kinderen aan het woord - avontuurlijk onderweg: trage wegen voor jong en oud ---

 

 

 

 

12u30-13u30 Lunch - Tafelmoment aan de keukencaravan
13u30-17u00 Lentewandeling - Op verkenning in de Groeningestad

 


 
 

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.