Wednesday, 07 December 2016 11:52

Het kan wel: Edegem heropent een afgeschafte buurtweg

"Niets aan te doen, díe buurtweg is officieel afgeschaft". Een zinnetje dat je als tragewegenliefhebber al wel eens te horen krijgt. Maar is er dan ook écht niets meer aan te doen?


EDE PW 22 01Waar een wil is, is een weg luidt het gezegde, en dat is hier niet anders. Zo hadden ze dat in Edegem ook begrepen. Voetweg 13 tussen het centrum van Edegem en Fort 5, langs Hof Ter Linde werd in 1934 afgeschaft, zo blijkt ook uit de afbeelding hiernaast. Maar tijden veranderen. Nadat de gemeente samen met de provincie Antwerpen het kasteeldomein aankocht, werd beslist om de oude verbinding in ere te herstellen.

Op de jongste Dag van de Trage Weg werd de trage weg feestelijk in gebruik genomen. De weg is 850m lang en werd zo ingericht dat hij ook toegankelijk is voor fietsers en voetgangers. Hij kreeg de naam Dwaallichtjespad. Later dit jaar wordt er nog een bruggetje aangelegd dat deze weg verbindt met het aanpalende woonzorgcentrum.

Meer lezen?

Kijk op >>> http://www.groenedegem.net/

Bewaren

Bewaren

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.