Tuesday, 18 October 2016 11:50

Nee tegen afschaffing en verlegging buurtwegen in Dilbeek: bezwaar indienen kan tot 3 november

Na de euforie van een schitterende editie van de Dag van de Trage Weg - circa 30.000 deelnemers! - volgt weer de bittere realiteit: de gemeente Dilbeek staat op het punt in haar lokaal tragewegennet te snijden. Trage Wegen Dilbeek signaleerde ons het openbaar onderzoek naar de afschaffing van een buurtweg en de verlegging van een andere buurtweg in Bodegem. Twee dossiers die het algemeen belang niet dienen.

In de analyse van 11 punten van Trage Wegen Dilbeek lees je o.a. dat alle elementen omtrent natte gedeelten en steile hellingen drogredenen zijn, dat het zogenaamd goedgekeurd bosbeheerplan met geen woord rept over deze voetwegen, dat wandelaars honden lastig vallen en vooral: dat het afschaffen van voetweg DIL102 het doorknippen is van een essentiële schakel in het Dilbeeks trage wegennetwerk.

Wandel-, sport- en andere verenigingen, individuele wandelaars, mountainbikers, omwonenden, en al wie begaan is met trage wegen (in Dilbeek of ver daarbuiten):laat via een bezwaar merken dat je dit niet pikt anno 2016.

dilbeekopenbaaronderzoek

Bewaren

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.