Tuesday, 16 August 2016 09:46

VerOOOver de straat

"Stop! Niet op straat! Eerst naar links kijken en dan naar rechts!" Het zijn vaak de eerste dingen die we kinderen leren over de straat. Dat moet wel: de auto neemt er zo'n centrale plaats in dat het belangrijk is dat ze daar rekening mee houden. Als volwassenen aarzelen we dan ook om de kinderen buiten te laten spelen, omdat we het op straat niet veilig genoeg vinden.

En dat is geen goeie tendens. Want straten zijn zoveel meer dan betonnen rijwegen. Ze zijn de uitgelezen speel- en verblijfsplek voor kinderen en jongeren. Op straat kan je spelen, leren fietsen, afspreken met je vrienden, je omgeving verkennen of gewoon buiten zijn. In de ideale straat kunnen kinderen Ontspannen, Ontdekken en Ontmoeten. Maar helaas zijn lang niet alle straten ideaal.

Kind&Samenleving ontwikkelde een inspiratieboek dat je helpt om zélf aan de slag te gaan met je straat, om je straat beter af te stemmen op kinderen. Je kan de publicatie downloaden via >>> www.k-s.be.

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.