Sunday, 07 August 2016 09:41

Meer bomen voor het knuffelbomenbos

In memoriam: Magda Vergeynst. Op 8 juli overleed Magda Vergeynst, één van de stichters van onze vereniging. Als actief bestuurslid en lokale tragewegenenthousiasteling in Kluisbergen en Ronse leerden we haar kennen. Op haar eigen charmante, maar volhardende manier bracht ze heel wat vergeten paden in die streek terug tot leven.

Magda gidste ons met veel plezier in eigen streek rond tijdens de 'Klavertje Vier'-wandelingen, die fijne herinneringen zullen blijven. Magda's engagement voor de natuur en milieu uitte zich ook in bestuursfuncties van de afdeling Ronse van het Milieufront Omer Wattez, Natuurpunt en van de Fietsersbond.

Dank je, Magda, voor zoveel inzet!

Knuffelbomen

In het Burreken, een mooi natuurgebied in de Vlaamse Ardennen waar ze graag vertoefde, wordt de mogelijkheid geboden om een aantal bomen te adopteren via de “knuffelboomactie”. Afhankelijk van de stamomtrek en de ouderdom van de boom kan u voor een wisselend bedrag één of meerdere bomen onder uw hoede nemen. Onder de bomen zitten zowel jonge als oude exemplaren, waaronder zelfs enkele stervende maar daarom niet minder waardevolle bosreuzen. De diversiteit komt ook in de soortenvariatie tot uiting, al zijn het vooral beuken die de hoofdmoot vormen. En wie wil kan zelfs een bomengroep onder zijn of haar hoede nemen. (zie ook >>> www.burreken.be).

Om de verbondenheid van Magda met de natuur blijvend te herinneren willen de vrijwilligers in de Vlaamse Ardennen graag een bomengroep voor haar adopteren. Iedereen die hen daarbij wil steunen, kan een bedrag overschrijven op reknr. BE56 3770 0957 9088 van Filip Keirse, met de vermelding “knuffelbomen voor Magda”. Al jullie giften gaan dan integraal naar de knuffelbomengroep van Magda. Steungevers krijgen volgend voorjaar een prachtige gegidste tragewegenwandeling door het Burreken-knuffelbos cadeau!

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.