Wednesday, 07 September 2016 09:39

Cultuurtip: Listening between the Sounds in Damme

Laat je op zondag 11 september 2016 (Open Monumentendag!) onderdompelen in een heerlijk klankbad in en rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Damme. In Listening between the Sounds zijn rust en stilte minstens even belangrijk als klank en ritme. Het programma bevat zowel oude als hedendaagse muziek: de glooiende lijnen en rustgevende harmonieën uit de polyfonie van de renaissance worden gecombineerd met meer recente muziek van componisten als Arvo Pärt, die op zoek gaan naar verstilling.

Op het programma:

Om 15.30 uur mengen zangeres Soetkin Baptist, vibrafonist Gielis Cautaers en vocaal ensemble Florilegium een gloednieuwe compositie met oude muziek tot een origineel samenspel van rust en stilte, klank en ritme.
Voor wie dit wenst, maken een bijzondere maaltijd (ervoor of erna) in BZN-Stiltehoeve Metanoia en een wandeling of fietstocht langs open monumenten en kunstwerken het evenement compleet.

Voor of na het klankevent kun je genieten van een middagmaal of avondmaal in BZN-Stiltehoeve Metanoia (Waterhoek 2, Damme). Een wandeling van 5 of 9 kilometer onder leiding van een stiltegids is voorzien tussen de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Damme en de stiltehoeve. Je passeert ook langs een aantal open monumenten en kunstwerken. De wandelingen starten stipt om 10u30 (met middagmaal) of om 17u (met avondmaal) aan de kerk in Damme naar BZN-Stiltehoeve Metanoia. Tickets: 40 euro

Een fietstocht van 25 kilometer (start aan het infokantoor van Toerisme Damme, Jacob van Maerlantstraat 3, Damme) kan door iedereen op eigen tijdstip en ritme worden gemaakt. Wie deelneemt aan het klankevent, ontvangt op zondag 11 september in het infokantoor een gratis brochure waarin de wegbeschrijving voor de fietstocht en informatie over de omgeving en stiltebeleving zijn opgenomen. Onderweg kom je genoeg restaurants en cafés tegen om je honger of dorst te stillen.

Meer info?

Kijk op >>> http://www.waerbeke.be/activiteit/artistieke-happening/145-lbts

 

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.