Saturday, 23 July 2016 10:55

Cartografische commons strijken neer in Brussel

OpenStreetMap (OSM) is één van de meest indrukwekkende 'creative commons' projecten van de afgelopen jaren. Een cartografische Wikipedia, die uitgroeide tot een gigantische, wereldwijde, ruimtelijke databank van open en vrije kaartgegevens. OSM zorgt voor kaarten die actueler, accurater en vollediger zijn dan heel wat commerciële variënten. Jaarlijks blaast de OSM-gemeenschap verzamelen op de internationale conferentie: 'State of the Map'. In 2016 vindt deze plaats in Brussel. Trage Wegen zal aanwezig zijn!

Open cartografen aller landen... verenigt u!

Mappers en OSM-gebruikers van over de hele wereld komen van 23 tot en met 25 september samen in het hart van Europa, in de campus van de VUB in Brussel. Drie gevulde dagen met lezingen, discussies, workshops, hacking en pakken info en inzichten. Van humanitaire cartografie tot big data, over het in kaart brengen van klimaatadaptatie tot verkeerssimulaties, je kunt het zo gek niet bedenken of een OSM'er is er mee bezig. Trage Wegen heeft een dikke boon voor deze digitale commons: we zijn enthousiaste gebruikers van OSM-data voor onze projecten. Dat maken we tijdens de opening van de conferentie duidelijk in een korte lezing.

Ook een zwak voor cartografie en GIS? Dan is State of The Map zeker iets voor jou! De >>> inschrijvingen zijn geopend.

 

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.