Wednesday, 04 February 2015 20:04

Het kan wél: twee voetwegen hersteld in Hansbeke

In oktober lieten we het al weten: onze Steven werkt 10 jaar bij Trage Wegen vzw. En dat moest gevierd worden. Geen passender manier om dat te doen dan - na tien jaar bureauwerk - zelf de handen eens uit de mouwen te steken. We kozen voor een verwaarloosde buurtweg in Hansbeke, vlakbij het beroemde café De Reisduif.

foto 1

Met een buik vol chocoladetaart, drie zeisen, een goed gescherpte zaag, twee haagscharen, een paar balken en zeven collega's slaagde Steven erin om op enkele uren tijd de onbegaanbare Zwaeneweg te herstellen. Deze voetweg van 147m vertrekt aan de Warandestraat.

We snoeiden takken en knotten wilgen, we maaiden en we legden zelfs een simpel doch professioneel brugje over de gracht. Van het snoeimateriaal maakten we dankbaar gebruik om een mooie takkenril te maken. En onmiddellijk kregen we een hart onder de riem gestoken van de buurtbewoners. Dankzij het kersverse brugje konden we ook het Vagevierwegelken dat naar het Kouterken loopt aanpakken. Struweel, doornen en overhangende takken gingen onverbiddellijk voor de bijl. Met een tweede takkenril tot gevolg.

foto 2Het kan dus wel: een team van 8 niet-zo-handige beeldschermwerkers die er op enkele uren tijd in slagen om een verwaarloosde voetweg in ere te herstellen.

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.