Tuesday, 02 December 2014 09:18

Teken de petitie! Stop de verloning met wagens en diesel.

Brussel en Antwerpen hebben de langste files van Europa. Een Belg verliest gemiddeld één gezond levensjaar door de luchtvervuiling in ons land. En toch is het voor een werkgever aantrekkelijker om werknemers te vergoeden met een wagen of brandstof dan met euro’s.

Als lid van het Netwerk Duurzame Mobiliteit en de Bond Beter Leefmilieu, willen we dat de overheid het fiscaal gunstregime voor bedrijfswagens afbouwt en het geld gebruikt voor een daling van de lasten op arbeid.

Heb jij ook liever lagere werkgeversbijdragen en een beter loon, dan meer bedrijfswagens in de file? Teken dan onze petitie.

Absurd

Honderdduizenden Belgische werknemers hebben een tankkaart waarmee ze gratis diesel tanken. De overheid misloopt jaarlijks meer dan 2 miljard euro door de fiscale gunstregeling voor bedrijfswagens. Tegelijk wil ze honderden miljoenen besparen op openbaar vervoer. Absurd.

Unieke kans voor een tax shift

Terecht noemt politicoloog Dave Sinardet salariswagens het laatste taboe in het debat over belastinghervormingen. Dat taboe willen we eindelijk doorbreken.

Daartoe hebben we nu een unieke kans. De nieuwe federale regering overweegt een belastingverschuiving. De Europese Commissie dringt er op aan. Een tax shift kan er ook voor zorgen dat het aantrekkelijker is om lonen in euro’s uit te betalen, dan in de vorm van wagens en diesel. Eenvoudiger kan niet.  

Volg de petitie van Bond Beter Leefmilieu, Kom op tegen Kanker en het Netwerk Duurzame Mobiliteit op de Facebook pagina.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Trage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.