Thursday, 06 November 2014 16:56

Debat Kink in de Link. Harde tijden voor zachte weggebruikers.

Het afgelopen jaar hebben Trage Wegen, Trein Tram Bus, Fietsersbond en Grote Routepaden met het project Kink in de Link de barrièrewerking van harde lijninfrastructuurlijnen voor zachte weggebruikers in kaart gebracht en hebben ze nagedacht over hoe het wel kan.

Dit deden we door ook jouw barrières en goede oplossingen te verzamelen op www.kinkindelink.be. In twee pilootgebieden (Kortrijk-Wevelgem-Menen en de zuidrand van Antwerpen) gingen we met de inwoners na welke invloed de barrières hebben op hun verplaatsingsgedrag en wat er nodig is om hen vaker op de fiets en de benen te krijgen. We analyseerden literatuur uit binnen- en buitenland om tot beleidsaanbevelingen voor onze politici te komen.

De volgende stap: in debat gaan met de betrokken actoren om hen de uitdagingen voor te leggen en samen constructief na te denken over oplossingen. We nodigen jou dan ook graag uit voor het debat 'Kink in de Link', harde tijden voor zachte weggebruikers. Tijdens het debat gaan
alle infrastructuurbeheerders, Provincie Oost-Vlaanderen, het kabinet van minister Weyts en een ervaringsdeskundige uit Nederland nadenken over hoe dergelijke barrières weg te werken en in de toekomst te voorkomen. Greet Op De Beeck legt hen op de rooster.

We verwelkomen jou graag op dinsdag 18 november tussen 20u en 21u15 te Gent in het Provinciehuis Oost-Vlaanderen (Gouvernementstraat 1) voor het debat. Het debat vormt de afsluiter van de Inspiratiedag van Smove, waar je zeker ook welkom bent op de vele namiddagsessies en het Dine Inspiré.

Deelnemen is gratis, inschrijven is noodzakelijk.
Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.