header02

Menen, 19 augustus Brussel, 1 & 2 september Turnhout, 8 & 9 september Zutendaal, 15 en 16 september Herzele, 25 & 26 augustus

Marcher ensemble

Wandeling doorheen dimensies van plaats en tijd in het hedendaagse Belgische landschap
ZONDAG 19.08 (Menen
Frans / Nederlands / Engels

Illustration Walking together

Marcher Ensemble | Hendrik Sturm & Guy Morel (DE/FR)

MARCHER ENSEMBLE DU PURGATOIRE VERS LA RIVIÈRE D'OR

Samen wandelen van het vagevuur tot de gouden rivier’ is een 11-km lange wandeling doorheen verscheidene ruimten & tijdslijnen in het hedendaagse Belgische landschap. Twee weken lang verbleven onderzoeker Guy Morel en ‘artiste-promeneur’ Hendrik Sturm en om een publieke wandeling voor te bereiden. Ze verkenden het gebied tussen Menen en Moeskroen wat erg rijk is aan grenslijnen op het vlak van taal, politiek en cultuur, en ook grenzen in termen van landgebruik. Hendrik & Guy hebben vooral aandacht voor verschillende soorten netwerken die ze onderweg tegenkomen: lokale wegen en voetpaden, hydraulische netwerken voor transport en watertoevoer, knooppunten van culturele en industriële netwerken die op internationale schaal actief zijn. Zo kwamen ze bijvoorbeeld een pigmentmaker tegen die een eeuw lang reeds lokaal produceert en nu ook in China ondernemend is. Of de post-consumer plastic recyclage verkoper die zijn secundaire grondstof nu aan Azië verkoopt. Een wandeling die ogenschijnlijk voortduurt en langzaam voortschrijdt, kan ons de indruk van versnelling en plotse translocatie oproepen.

DEELNEMERS Er kunnen maximaal 25 personen mee op deze ontdekkingstocht.

PRIJS Gratis, inschrijven is verplicht.

WAT BRENG JE MEE? Comfortabele schoenen voor verschillende ondergrond, kledij aangepast aan het weer. Eten en drank voor een picknick en 2€ voor een buskaartje.

WANNEER/WAAR: De wandeling start op zondag 19 augustus om 13u30 en duurt tot +/- 18u. We spreken af aan ’t Schippershof, Rijselstraat 77 in Menen.

ZIE OOK  Hendrik Sturm & Guy Morel en http://wildproject.fr/revue/galerie-hendrik-sturm

INSCHRIJVEN VIA www.sideways2012.be/nl/workshops  met inschrijvingscode B04