header02

Menen, 19 augustus Brussel, 1 & 2 september Turnhout, 8 & 9 september Zutendaal, 15 en 16 september Herzele, 25 & 26 augustus

Susanne Kudielka & Kaspar Wimberley (DE / GB) | The Caravan / Artists-not-in-Residence / A Process of Compression

INTERDISCIPLINAIRE INTERVENTIE - Deelname aan Sideways-tocht van 17.08 tot 17.09

Interventies in Menen (19.08), Herzele (25-26.08), Brussel (1-2.09),  Turnhout (8-9.09) en Zutendaal (15-16.09)

web Kaspar en Susanne - voorkeur andyVertrekkend van de traditionele ruiltocht, waarbij gestart wordt met een 'appel en een ei', beschouwen Kaspar en Susanna de Sideways tocht als een platform voor transacties. Een waslijst van geruilde voorwerpen en ideeën vormt het spoor van 'The Caravan'. Tezelfdertijd vatten zij de tocht op als een efemere non-residentie waarin ze de notie van compressie onderzoeken. Samenpersing langs trage wegen: door veelvuldig gebruik slijt de wegbedding uit. Hoe verhoudt dit proces zich tot andere vormen van 'druk uitoefenen'?

Susanne Kudielka & Kaspar Wimberley (DE / GB)

Susanne Kudielka and Kaspar Wimberley werken vaak samen in locatiegebonden projecten. Speciale aandacht gaat naar het proces en de participatie van lokale bewoners en het publiek. In het verleden ontwikkelden zij bijvoorbeeld projecten met bakkers, hondenwandelaars, asielzoekers, tieners of vissers. In hun thuisstad Stuttgart runnen zij Stuttg-arttours, een programma van excursies die de rol van stedelijk toerisme verdraaien.

www.treacletheatre.co.uk

Met de steun van: 

Logo IFA kleur