header02

Menen, 19 augustus Brussel, 1 & 2 september Turnhout, 8 & 9 september Zutendaal, 15 en 16 september Herzele, 25 & 26 augustus

Klanklandschappen

Ontdekken van de omgeving door middel van geluid en het maken van een soundscape.
ZONDAG 9.09, 13:00-16:00 (Turnhout)  
Nederlands/Engels/Frans

Aifoon -  headphones 3

KLANKLANDSCHAPPEN | Aifoon (BE)

Stond je er ooit al bij stil dat je je in een gigantische geluidswereld bevindt? Een wereld waar mensen zich voortbewegen, handel drijven, schoolgaan, maar waar ook dieren en natuurfenomenen hun specifieke geluidssporen genereren. Alle geluiden samen vormen een instant geluidscompositie. Ook omgekeerd kunnen we via opname zelf een compositie samenstellen met geluiden uit de omgeving of objecten die we zelf “musiceren”. Zoals een tekenaar of een fotograaf visuele portretten maakt van zijn onderwerp, maken de deelnemers tijdens de workshop Soundways geluidsportretten van de omgeving. De centrale vraag is “Hoe ervaar je een bepaalde topografische zone en hoe zou je deze vertalen aan de hand van geluidsopnames en compositie?” 

Tijdens de workshops wordt met andere woorden gefocust op de geluidswereld en worden hieruit geluiden geplukt om een eigen interpretatie te maken over de omgeving via een soundscape. Aifoon brengt hiervoor een mobiele studio mee waarmee de deelnemers aan de slag kunnen. Op het einde van de workshops is er een toonmoment, waar de opgenomen samples live tot een geluidscompositie worden verwerkt. 5 Halve dagen werken de deelnemers aan de compositie en een halve dag wordt voorzien voor de performance (inclusief voorbereiding) op Sideways. 

DEELNEMERS Er kunnen maximum 20 deelnemers/workshop deelnemen. De workshop is open voor jong & oud met een minimumleeftijd van 12 jaar. Geluidsartiest Stijn Dickel zal de workshop begeleiden.

PRIJS Gratis, maar inschrijven is verplicht voor deze workshop.

WAT BRENG JE MEE Deelnemers brengen een geluidsobject mee naar de eerste workshop. Dit is een voorwerp waarmee je een fascinerend geluid kan produceren. Let wel: stem; muziekinstrumenten en apparaten (bv. opname-apparatuur, gsm, spelletjescomputers,…) worden niet toegelaten.

ZIE OOK Aifoon en www.aifoon.org

INSCHRIJVEN VIA www.sideways2012.be/nl/workshops  met inschrijvingscode B12