Monday, 28 May 2018 11:43

Uitsmijter: Slow City, het relaas van een maand te voet op pad in Brussel

Van 19 mei tot 19 juni wandelt Sébastien de Fooz door Brussel. De stad waar hij woont. Zonder uitgestippelde route of vooraf geregelde slaapplekken, zonder naar huis terug te keren. Met niet meer dan wat kleren, een slaapzak en een matje. Het doel van de tocht: ontdekken waar de stad hem brengt door zich open te stellen voor de mensen die hij onderweg ontmoet.

Na lange solotochten - naar Compostela, Rome en Jeruzalem - en verschillende tochten in groep met Jorsala, vertrekt de Fooz nu op een ontdekkingstocht dichtbij huis. En toch is ook deze tocht een stap in het onbekende. De routine van het dagelijkse leven in de stad krijgt een heel nieuw perspectief door op deze manier op pad te gaan. De omgeving is vertrouwd, maar de state of mind is anders. Weg van de routine en de absurde regels het 'gewone leven' in een grootstad, met verkeersellende, de breuklijnen tussen buurten en mensen en de herhaling van elke dag-weer-hetzelfde.

Sébastien de Fooz wil van deze trage tocht door Brussel een documentaire maken. Om dat te bekostigen loopt er een crowdunding bij >> KissKissBankBank.

Regelmatige updates over zijn tocht vind je op >> www.sebastiendefooz.com.

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.