Monday, 27 November 2017 14:39

Wegspotters Buggenhout afgetrapt

Woensdag 22 november werden alle inwoners van Buggenhout uitgenodigd in de raadzaal van het gemeentehuis, voor het startmoment rond Wegspotters. Buggenhout is, na de vier pilootgemeenten, de eerste gemeente die in dit peter-metersysteem instapt. 

wegspottersSchepen Wim Mommaers mocht een twintigtal enthousiastelingen welkom heten, waarna Jan Lescrauwaet wat toelichting gaf over het Oost-Vlaams tragewegenbeleid. Daarna werden het project voorgesteld door Vincent van Trage Wegen. Wanneer worden de trage wegen gecontroleerd, en hoe worden knelpunten (maar ook OK-meldingen!) doorgegeven? Ook werd duidelijk wat van een wegspotter verwacht wordt en hoe de gratis verzekering door de provincie geregeld wordt.

Verder kwamen ook de ontmoetingsmomenten aan bod: een halve dag waarop alle wegspotters samen komen om ervaringen uit te wisselen, te wandelen maar vooral, eens in de bloemetjes worden gezet voor hun inzet voor trage wegen. Een demo maakte het werken met het meldingsplatform aanschouwelijk, en enkelen installeerden al meteen de (optionele) meldingsapplicatie!

Tenslotte verdeelden we de Buggenhoutse trage wegen onder de aanwezigen - zowat iedereen wilde zich als Wegspotter engageren - en deelden we het inschrijvingspakket uit: badge, vrijwilligersovereenkomst, kaartje, meldingsfiche. Marc Vinck, de mobiliteitsambtenaar, zal de inschrijvingen verwerken en iedereen zal vervolgens zijn log-ingegevens gemaild krijgen. Vanaf dan mogen zo'n 20 ge├źngageerde wandelaars zich met gepaste trots 'Wegspotter' noemen!

Ben je een inwoner van Buggenhout en wil je graag nog instappen in dit project? Contacteer This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Woon je in een van de andere Wegspotters-gemeenten? Je vindt de contactgegevens van de verantwoordelijke op www.wegspotters.be.

Ook in Kaprijke gaan de Wegspotters binnenkort van start. Alle info op www.kaprijke.be/wegspotters.

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.