Login

weg van gorzen - Sterrebeek

GemeenteSterrebeek

Trage Weg: Weg van Gorzen

Beschrijving:

De Weg van Gorzen is een geplande wandelweg doorheen het nieuwe golfproject van Sterea. het golfterrein is al in gebruik maar de afwerking van de wandelweg liet op zich wachten.

Historiek:

De wandelweg maakt deel uit van het totaalproject (golf, wonen, welness, hotel) op de voormalige hippodroomsite van Sterrebeek. Op 27 augustus 2016 werd de wandelweg zogezegd officieel ingehuldigd maar nadien werd hij weer afgesloten voor het publiek omdat hij niet volledig is afgewerkt. De projectontwikkelaar Sterea zegt dat ze nog een juridisch conflict hebben met de aannemer en de gemeente moet ook nog een deel van het traject realiseren samen met Regionaal Landschap.

Op een recente meeting op de gemeente werden ons nieuwe beloften gemaakt. Wij wensen de wandelweg in te wandelen op de dag van de Trage Wegen op 21 oktober. Met de actie willen we alle actoren aanmanen om er werk van te maken.

>> Flyer feestelijke opening Weg van Gorzen, augustus 2016

>> 'Topgolfers slaan eerste balletjes bij golfclub die honderd vaste banen oplevert' - Het Nieuwsblad, 6 juni 2017

>> 'Weg van Gorzen op lange (golf)baan' - Ledenblad STERREBEEK 2000 vzw, 4 december 2017

>> 'De Weg van Gorzen, een vreselijke lange weg' - Ledenblad STERREBEEK 2000 vzw, maart 2018

 

UPDATE 09/2018: Weg van Gorzen is toegankelijk!

Sinds vrijdag 31/08 is de 'Weg van Gorzen' officieel en ook in de praktijk open en toegankelijk!

En toen... ging de Weg van Gorzen eindelijk open! Het project van Regionaal Landschap Brabantse Kouters i.s.m. Sterea en de Gemeente Zaventem zorgde voor het herstel van de tunnel onder de voormalige renbaan, een uitkijktoren en een reeks natuurmaatregelen voor vleermuizen en akkervogels.

Geweldig nieuws want nu kan je tussen zonsopgang en zonsondergang al wandelend van Sterrebeek, dwars doorheen de golfbaan richting Tervuren. Het laatste stukje op een voorlopig traject, maar daar wordt nog verder aan gewerkt door de gemeente i.s.m. de intergemeentelijke natuur- en landschapsploegen.

Zo is de spandoekactie in mei alvast in dit dossier een succes gebleken!

Het evenement op de Dag van de Trage Weg zal dus een feestelijke bedoening worden, waarbij je deze gloednieuwe weg kan komen verkennen!

 

 

ACTIVITEIT

Waar: Ingang tunnel aan het einde van de Du Roy de Blicquylaan

Wanneer: zaterdag 5 mei 2018 om 14u

Verslag:

STERREBEEK 2000 hield een succesvolle actie aan de afgesloten ingang van de Weg van Gorzen, de voorziene wandelweg doorheen het golfterrein The National te Sterrebeek. 
In een korte toelichting vroeg onze vereniging aan de golfeigenaar Sterea, Regionaal Landschap en de gemeente om eindelijk de beloofde werken zo snel mogelijk te realiseren, en dit zeker tegen 21 oktober. STERREBEEK 2000 zal de Trage Wegenwandeling die ze dan organiseert in het kader van Dag van de Trage Weg, aansluiten op het wandelpad.
De actie werd afgesloten met het uitrollen van het spandoek. Met een opkomst van ruim dertig mensen, rekenen we erop dat onze eis niet in dovemansoren is gevallen!

DVI2018 - Weg van Gorzen - Sterrebeek klein 

In de pers

3 mei 2018 - RingTV - Weg van Gorzen nog altijd niet toegankelijk

3 mei 2018 - Het Nieuwsblad - Wandelweg anderhalf jaar geleden feestelijk geopend, maar sindsdien kon er nog niemand wandelen

31 augustus 2018 - Het Nieuwsblad - Wandelweg anderhalf jaar na opening eindelijk bewandelbaar

dvigroen

 

Organisatie: STERREBEEK 2000 vzw

Meer info: Luc Caluwaerts,  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  of 0468178857

Go to top