Login

Gangelberg en Stombaardshoek - Koningshooikt

GemeenteKoningshooikt

Trage Weg: Gangelberg en Stombaardshoek

Beschrijving:

Dit zijn twee doodlopende 'chemins particuliers' parallel op 250 m van elkaar in tegengestelde richting. Door een verbinding te maken, realiseren we een mooie doorsteek vanaf het dorp naar de Pauwenbergschrans en Jutse Plassen.

Historiek:

De ene buurtweg ligt nog vrij open. Van de andere moet het tracé duidelijk vastgelegd worden. De verbinding kan via brede perceelgrensstroken. Op het terrein is merkbaar dat buurtbewoners hiervan gebruik maken (joggen - hondenwandeling...).

Doel: duurzaamheid van de verbinding verzekeren door toegankelijkheid vast te leggen en gebruik te stimuleren. Zou een mooi alternatief zijn voor het bewegwijzerde Stombaarshoekpad nu langs verkeersweg.

Activiteit

Tijdens een geleide wandeling (ong. 6 km) verkennen we de beide buurtwegen, de Pauwenbergschrans (15e-16e eeuw), het Mooie Glaslandschap waardoor een trage weg kronkelt (met duiding) en de Jutse Plassen. Vertrek 9u30 aan de hoofdingang van de Jutse Plassen.

>> Aankondiging lokale actie

 

Waar: Hoofdingang Jutse Plassen. 

Wanneer: We spreken af op zaterdag 5 mei 2018 om 9u30.

>> Hier vind je de flyer voor de actie Doorgang voor Iedereen!

 

dvirood

 

Organisatie: Werkgroep Trage Wegen Koningshooikt

Meer info: Hubert De Potter,  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  of +31 (0)470 577994

 

 
 
 
 
 
Go to top