Login

voetweg 47 - Hofstade (Aalst)

GemeenteHofstade (Aalst)

Trage Weg: voetweg 47

Beschrijving:

Een trage weg gelegen in een weide aan de Molenkouter in overstromingsgebied. Deze werd in het verleden gebruikt als doorgang naar het huidige fietspad,en als wandelweg.

Historiek:

Een paar jaar geleden wou men bouwen in deze weide. De actiegroep Red de Molenkouter diende bezwaar in met omwonenden (zie artikel), omdat we de trage weg willen behouden en onze veiligheid vrijwaren. Bij overstroming is de weide een buffer, indien men hier zou bouwen zou dit voor problemen zorgen.

De weide wordt druk bezocht en geapprecieerd door wandelaars met hun hond die de trage weg en de weide als recreatief gebied beschouwen.Wij willen graag de recreatieve-wandel functie van deze weide behouden en eventueel uitbreiden met een vlottend wandelpad op de trage weg, zitbanken als rust- en communicatieve plaats en een poel voor amfibieën, kikkers enz….

We hechten veel belang aan de open ruimte en de natuur en haar diversiteit die ons de nodige landelijke rust bezorgt in deze drukke wereld. Jaarlijks sinds 2015 vieren we de dag van de trage weg met buren en sympathisanten .

Molenkouter

Activiteit

Waar: Molenkouterstraat, t.h.v. nummer 27, in Hofstade.

Wanneer: We spreken af op zaterdag 5 mei 2018 om 10 uur.

 

dvirood

 

Organisatie: Red de Molenkouter!

Meer info: Ingrid Buys,  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  of 0478 990603

Go to top