KORTEMARK (WERKEN) - Fietsroute 't Groot Verzet

19
Oct
2019
KORTEMARK (WERKEN) - Fietsroute 't Groot Verzet

19 Oct 2019 09:00

Save to cal

OC Hemelsdale

BESTEMD VOOR:  Fietsers

THEMA:  ErfgoedFietsen door bezet gebied 't Groot Verzet, met fietsroutes in Gistel, Ichtegem, Koekelare, Kortemark, Oudenburg, Torhout en Zedelgem.
Met de handige, gratis brochure waarin alle tochten opgenomen zijn, ontdek je het lokale oorlogserfgoed van op de fiets. In de horecazaken verbonden aan het netwerk 't Groot Verzet, vind je verhalen terug over opmerkelijke figuren of gebeurtenissen uit WOI.
Gistel, Ichtegem, Koekelare, Kortemark, Torhout, Oudenburg en Zedelgem speelden elk op zich hun eigen, specifieke rol tijdens de Eerste Wereldoorlog. Via 't Groot Verzet kan je kennismaken met het erfgoed en de verhalen die in deze regio nog overblijven uit die ellendige periode. Spring op je fiets en trek op ontdekkingstocht in eigen gemeente of in één van de buurgemeenten. Nog bestaande overblijfselen vertellen je ter plaatse hun oorlogsverhaal. Zo kom je langs verdwenen vliegvelden, pioniers- en krijgsgevangenenkampen, veldhospitalen, voormalige Kommandanturen, begraafplaatsen, herdenkingsmonumenten,...
Naast de korte beschrijvingen en het kaartje in de fietsbrochure is elke route ook volledig bewegwijzerd, zodat je altijd moeiteloos de juiste richting vindt. Elke fietstocht is een lus: je start en eindigt op dezelfde plaats. Onderweg kan je even halt houden in één van de aangeduide horecazaken. Bij een drankje of een hapje leer je lang vergeten verhalen uit de oorlog kennen. Ginter, de erfgoeddiensten van de Gintergemeenten en de regio Brugs Ommeland sloegen de handen in elkaar om deze verkenning niet enkel interessant, maar dus ook recreatief aangenaam te maken. Ideaal voor een namiddagje uit, dicht bij huis!

Kostprijs: gratis bij dienst Toerisme Kortemark, gemeentehuis, bibliotheek en LBC De Handzamevallei
Start aan OC Hemelsdale, Vladslostraat 9, 8610 Werken.
Meer info via toerisme@kortemark.be of 0476 21 44 36

Organisator: Toerisme Kortemark
Contact:  Toerisme Kortemark
Tel: 051 56 81 21
Email: toerisme@kortemark.be
Sorry, no event images available.
Go to top