Login

ANTWERPEN - Flirten met de Antwerpse stadsrand

19
Oct
2019
ANTWERPEN - Flirten met de Antwerpse stadsrand

19 Oct 2019 09:00

Save to cal

Het Steen - Steenplein

BESTEMD VOOR:  Wandelaars

Afstanden:  40 -  km.


Trage Wegen Antwerpen lanceert voor de Dag van de Trage Wegen een eigen uitdaging. Om de veelzijdigheid van de Antwerpse trage wegen te tonen, nemen we je mee op pad langs het verrassende karakter van de Antwerpse stadsrand.

In samenwerking met Stad Antwerpen, Regionaal Landschap de Voorkempen en verschillende lokale verenigingen maken we er een echte uitdaging van gekoppeld aan een ongekende beleving. De stadsrand leent zich hier helemaal toe. We wandelen langs groene bermen, grote parken maar ook door kleine steegjes, gezellige pleintjes en ontdekken enkele verborgen parels die je in de stad niet meteen zou verwachten.

De volledige wandeling is 40 kilometer lang en een absolute aanrader voor wie regelmatig wandelt. 

Ben je benieuwd maar ben je niet zeker of je het hele traject kan mee wandelen? Geen probleem. Het voordeel van deze stadswandeling is dat ze regelmatig passeert langs haltes van het openbaar vervoer en de velokes. Je kan dus zelf kiezen waar en hoe lang je mee wandelt.

We starten 's ochtends in Hoboken (ponton veerdient) om 09u00 en eindigen in Ekeren (P+R Luchtbal) omstreeks18u00. Meer gedetailleerde info over tussenstops en combinaties met het openbaar vervoer vind je hieronder. Wie vanuit het centrum vertrekt, kan om 08u00 de waterbus aan het Steenplein nemen tot in Kruibeke en daar aansluitend de veerboot naar Hoboken. In Ekeren kan tram 6 ons opnieuw in het centrum van de stad brengen.

Meer info over vertrektijden en -locaties kan je vinden op www.tragewegen.be/antwerpen >> Dag van de Trage Weg.

Inschrijven is niet verplicht maar geeft ons wel een goed idee van het aantal deelnemers.


Iedereen welkom.

Praktisch:
Gezonde versnaperingen en water worden onderweg voorzien. Een lunchpakket breng je best zelf mee. 

Organisator: Pieter Vandenhoudt
Contact: Pieter Trage Wegen Antwerpen
Tel: 093315923
Email: pieter.vandenhoudt@tragewegen.be
Website: www.tragewegen.be/antwerpen
Go to top