logo-wit

 

Nieuws Trage Wegen Milieufront Omer Wattez - Kluisbergen

Thursday, 01 May 2014 10:35

Opening Kraaienveld-wandelroute te Korsele (St.-Maria-Horebeke)

Op zondag 25 mei a.s. nodig ik jullie uit voor een trage wegenwandeling te Korsele. 
Korsele is een gehucht te St.-Maria Horebeke dat vooral bekend is vanwege de oudste protestantse gemeenschap van België die er gehuisvest is. Het pittoreske kerkhof met de reusachtige treurbeuk is zeker een bezoekje waard, naast het protestantse museum en het geboortehuis van Abraham Hans. 
Maar Korsele herbergt ook nog een aantal mooie onbekende voetwegen die door Natuurpunt Rondom Bureken op kaart werden gezet in de Kraaienveldroute. Het zijn deze leuke wandelpaadjes die we gaan verkennen. Afstand bedraagt ongeveer 6 km. 
 
Praktisch: Familiale natuurwandeling in en rond de Geuzenhoek te Horebeke

Gidsen : Filip Keirse, tel. 055/38.78.83,  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  en Filip Hebbrecht,  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  tel. 055/49.55.63. Samenkomst om 14 uur aan de kerk van Korsele (Korsele te St. Maria-Horebeke). Wandeling langs trage wegen die ons kennis laten maken met de Moldergem- en Tissenhovemolen en de enige Protestantse wijk in België. Einde omstreeks 17u. Meebrengen: goed schoeisel, verrekijker. 

 
Login to post comments

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.