Trage wegen in je buurt

Duid jouw woonplaats aan en wij personaliseren onze website voor jou.

De kaart

OF

Je postcode

Verstuur
 
vrijdag, 28 April 2017 15:47

Het kan wel: een doorsteek aansluiten op een straat met geparkeerde auto's

Of trage wegen gebruikt worden, hangt niet alleen af van de staat van de bedding, ontradende bordjes van het genre "Private eigendom" en blaffende honden. In stedelijke context is het vaak de aansluiting tussen doorsteek en de straat die te wensen over laat. Zo wordt de toegang tot heel wat trage wegen gehinderd door geparkeerde auto's.

Die wagens trekken maar al te vaak paden aan het oog van de argeloze voorbijganger. Of ze maken het onmogelijk dat fietsers en mensen met een rolstoel of kinderwagen vlot de trage weg inslaan. Met alle gevolgen van dien voor de verkeersveiligheid en het potentieel gebruik van de weg.

hetkanwelgent-biezenstuk-groterEen dergelijk scenario speelde zich gedurende vele jaren af in het Biezenstuk, een drukke woonstraat in de Brugse Poort in Gent. Wagens parkeerden zich letterlijk op de toegang van de doorsteek aan de straatkant. En dat fnuikte het gebruik van de mooie doorsteek in een van de dichtst bevolkte wijken van Vlaanderen. Recent legde de stad Gent de straat opnieuw aan, waarbij tegelijk de aantakking van doorsteek en straat de oplossing kreeg die ze verdiende. Ter hoogte van de doorsteek werd parkeerplaats geschrapt, zodat het voetpad verbreed kon worden tot aan de rijweg. Deze uitstulping in het voetpad kreeg meteen ook een verlaagde stoeprand, ideaal voor trageweggebruikers op wieltjes.

Dikke pluim voor de heraanleggers van deze straat!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Gelijkaardige berichten

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Please waitTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.