Trage wegen in je buurt

Duid jouw woonplaats aan en wij personaliseren onze website voor jou.

De kaart

OF

Je postcode

Verstuur
 

Genk

WEGENWERKEN

EEN NIEUWE BLIK OP GENKSE TRAGE WEGEN
Voor de stad Genk werd in de periode 2014-2015 een cartografisch overzicht (inventaris) gemaakt van alle trage wegen. Dit was enkel mogelijk dankzij de lokale terreinkennis van heel wat enthousiaste vrijwilligers.
Deze inventaris vormt de basis voor een proces van visievorming (september 2016-september 2018), waarbij stad en bewoners samen op zoek gaan naar een breed gedragen toekomstbeeld voor de trage wegen. Dat proces van visievorming neemt de vorm aan van een participatief interventieonderzoek dat wordt geleid door Trage Wegen en De Andere Markt. We gaan letterlijk aan de slag op, aan en langs trage wegen.

WegenWerken

"MEER DAN EEN WEG": TRAGE WEGEN ALS 'STADSMAKERS'
Alle trage wegen zijn voorbeelden van gedeelde, publieke ruimtes in en rondom de stad. En trage wegen werken! Ze hebben nut, waarde en betekenis op diverse vlakken: mobiliteit, ruimtelijke planning, landschap, publieke ruimte, routegebonden recreatie, enz. Trage wegen zijn dus veel meer dan zomaar een weg. Ze maken deel uit van een buurt en brengen samenhang in de stad. Het zijn schakels in kindvriendelijke publieke ruimte, ze herbergen verhalen en ontsluiten mooie natuur. Het project WegenWerken wil focussen op hoe Genkenaren verschillende trage wegen gebruiken en hoe ze als multiproductief netwerk de stad mee kunnen 'maken'.

Meer informatie over het project vind je op www.tragewegen.be/wegenwerken.

 

Het project WegenWerken is mogelijk dankzij het samenwerkingsverband met stad Genk en de financiële steun van de provincie Limburg.

 WegenWerken partners

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Please waitTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Nieuws

  • 4 juni Dag van de Trage Weg - OPROEP - organiseer een activiteit

    Op de Dag van de Trage Weg zetten duizenden wandelaars, fietsers en ruiters in heel Vlaanderen trage wegen in de kijker. Ze benadrukken hun belang voor veilige, gezonde en aangename verplaatsingen, vaak ook korter en sneller. Bovendien zijn het plekken waar kinderen spelen en bewoners tot rust komen, sporten of de omgeving verkennen.

  • 25 mei Trage Wegen & jouw privacy

    Ook Trage Wegen moet voldoen aan de nieuwe privacywetgeving.

Volledig nieuwsoverzicht